FDA forbyr to Vuse-merke vapingprodukter med myntesmak

24. januar 2023 utstedte US Food and Drug Administration (FDA) en Marketing Denial Order (MDO) for to Vuse-merker med myntesmake-sigarettprodukter solgt av RJ Reynolds Vapor, et datterselskap av British American Tobacco.

De to produktene som er utestengt fra salg inkluderer Vuse Vibe Tank Menthol 3,0 % og Vuse CiroPatronMentol 1,5 %.Selskapet har ikke tillatelse til å selge eller distribuere produktene i USA, ellers vil de være i faresonen for FDA-tiltak.Bedrifter kan imidlertid sende inn søknaden på nytt eller sende inn en ny søknad for å rette opp mangler ved produkter som er underlagt et markedsføringsavslag.

Dette er det andre tilfellet med forbud mot e-sigarettprodukter med denne smaken etter at FDA ga ut en ordre om markedsføringsavslag for et produkt med myntesmak fra Logic Technology Development, et datterselskap av Japan Tobacco International, i oktober i fjor.

VUSE

FDA sa at søknadene for disse produktene ikke ga tilstrekkelig sterke vitenskapelige bevis til å vise at de potensielle fordelene for voksne røykere oppveier risikoen ved bruk av ungdom.

FDA bemerket at tilgjengelig bevis indikerer at ikke-tobakkssmake-sigaretter, inkludert mentolsmake-sigaretter, "presenter kjente og betydelige risikoer for tiltrekning, opptak og bruk av ungdom."Derimot tyder data på at e-sigaretter med tobakkssmak ikke har samme appell til unge mennesker og derfor ikke utgjør samme risikonivå.

Som svar uttrykte British American Tobacco skuffelse over FDAs avgjørelse og sa at Reynolds umiddelbart ville søke et moratorium for håndhevelse og ville søke andre hensiktsmessige veier for å la Vuse fortsette å levere produktene sine uten avbrudd.

"Vi tror at dampprodukter med mentolsmak er avgjørende for å hjelpe voksne røykere med å holde seg unna brennbare sigaretter.FDAs avgjørelse, hvis den får lov til å tre i kraft, vil skade heller enn gagne folkehelsen, sa en talsmann for BAT.Reynolds har anket FDAs markedsføringsavslagsordre, og en amerikansk domstol har gitt stans i forbudet.

FDA


Innleggstid: 02-02-2023