Tannlegeeksperter fra mange land bekreftet at det periodontale miljøet ble forbedret etter at røykere gikk over til elektroniske sigaretter

Nylig publiserte en rekke britiske tannlegeeksperter en artikkel i tannlegetidsskriftet "Dental Clinical Experimental Research", som påpekte at e-sigaretter knapt forårsaker gule tenner, og at røykere bytter tile-sigaretterkan effektivt forbedre det orale miljøet.

ny 25a
Figur: Artikkelen ble publisert i "Dental Clinical Experimental Research"

I følge analysen av papiret bekreftet 27 relaterte studier rundt om i verden denne konklusjonen.Blant dem kan tjæren som produseres når sigaretter brenner "forårsake dramatiske endringer i tannfarge", og det er 11 flekker i sigarettrøyk som fortsetter å skade tannemaljen og forverre gule tenner.Selv røykere bytter proteser til ingen nytte.

Derimot bekrefter alle bevis dete-sigaretterhar betydelig lavere nivåer av tannfarging enn sigaretter."Fordi e-sigaretter ikke brenner, produserer de ikke de flekkede partiklene i sigarettrøyken, så de skader ikke tannemaljen for mye og gulner tennene.E-sigaretter har liten effekt på protesematerialer som harpikskompositter."Forfatteren sa i forskningsoppgaven skrev inn.

I tillegg til å ha mindre innvirkning på tannfargen, har mange studier de siste årene bekreftet at risikoen for periodontal sykdom hos e-sigarettbrukere er mye lavere enn for røykere.Etter at røykere går over til e-sigaretter, vil det orale miljøet bli effektivt forbedret.I mars 2023 viste en studie publisert av Qilu University of Technology (Shandong Academy of Sciences) at sammenlignet med sigaretter er e-sigaretter mindre skadelige for munnhelsen til røykere, og kan ha mindre sannsynlighet for å forårsake periodontalrelaterte orale sykdommer.Under den samme nikotinkonsentrasjonen var apoptoseraten for humane gingivalepitelceller eksponert for sigarettrøykkondensat 26,97 %, som var 2,15 ganger høyere ennelektroniske sigaretter.

Philip M. Preshaw, en av forfatterne av studien og dekan ved School of Dentistry ved University of Dundee, påpekte i 2019 at e-sigaretter kan brukes til behandling av orale sykdommer: «Flere og flere bevis viser ate-sigaretterkan hjelpe røykere å slutte å røyke effektivt, mens for røykere med periodontal sykdom kan røykeslutt forbedre munnhelsen med minst 30 %.»I en forskningsartikkel publisert i 2019 foreslo han at tannleger gir e-sigaretter til røykere med periodontitt, slik at de forbedrer deres suksess med å slutte å røyke.

"Vi håper at tannleger kan legge til side fordommene sine og lære mer om e-sigaretter, spesielt den positive effekten av e-sigaretter på munnhelsen til røykere."Den britiske tannlegeeksperten R. Holliday sa: «Fordi de fleste pasienter med orale sykdommer allerede røyker, hvis du er tannlege og røykerpasienten din ønsker å brukee-sigarettersom en hjelp til å slutte å røyke, vær så snill å ikke stoppe ham.»


Innleggstid: 11-apr-2023